Computerele masinilor potential vulnerabile la atacuri wireless

Cercetatorii au aratat ca prin preluarea controlului asupra computerului masinii, ei ar putea dezactiva franele, opri motorul si controla inchiderea usilor.

Experimentele au accesat sistemele computer in principal din interiorul masinii, insa cercetatorii au spus ca atacurile ar putea fi si mai usor initiate deoarece producatorii de autovehicule adauga acestora tot mai multa conectivitate wireless.
Tot mai putine porturi de diagnostic din masini au nevoie de acces direct pentru a fi operate si hackuite deoarece aceste sisteme au acces wireless activat, a spus Barmark Meftah, director de produs al firmei de securitate Fortify Software.
"Este relativ un pas mic pentru a modifica codul si deschide hackerilor cu usurinta un back door wireless in sistemul computer al masinii", a spus acesta.

Cercetatorii au putut sa incarce noi firmware pe propria placa de circuit si prin introducerea placii in reteaua interna a masinii au decodificat datele ce circulau intre vehicul si un laptop.
Acest proces de reverse engineering le-a permis cercetatorilor sa dezvolte o interfata de retea a vehiculului customizata si sa preia efectiv controlul asupra sistemului electronic al masinii.


"Atacul periculos a avut loc atunci cand cercetatorii au reusit sa genereze comenzi wireless de la o masina la alta", a spus Meftah.
Atacurile ar putea potential sa dezactiveze sistemul de inchidere centralizata a masinii si sistemele de protectie la incendii pentru a le permite hotilor sa sparga mai usor masina.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu